Advies en OntwerpGrondwaterbeheersingGrondwerkNieuwsWegenbouw
Je bent hier:

Van der Werff Groep renoveert evenemententerrein

In opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn heeft de Van der Werff Groep het evenemententerrein naast de Zegerplas aangelegd. Op die locatie worden onder andere festivals als het Zomerspektakel aan het Meer en de Wet ’n Wild Beachparty georganiseerd.

De werkzaamheden, die ongeveer een half jaar in beslag nemen, hebben geresulteerd in een groter terrein met een verbeterde ondergrond. De ondergrond werd tevens geëgaliseerd, waardoor voor evenementen geen houten constructie meer nodig is die in hoogte varieert. Ook werd de grond door de Van der Werff Groep verstevigd waardoor het terrein nu veel minder kwetsbaar is. Er ontstaat minder schade aan het gras en het terrein is nu veel beter begaanbaar bij neerslag, ook als er op hetzelfde moment duizenden mensen overheen lopen. Bovendien is het terrein na afloop weer sneller te gebruiken als ligweide voor recreanten.

Renovatie evenemententerrein Alphen aan den Rijn

Tijdens de werkzaamheden werd de bestaande weg over het terrein afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers konden ook geen gebruik maken van de weg. Ter compensatie werd voor het gemotoriseerde verkeer een nieuwe weg aangelegd richting de Westkanaalweg. Naast de nieuwe weg kwam een brede sloot om de waterhuishouding in het gebied te verbeteren.

Rond het evenemententerrein komen nieuwe wandelpaden. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren moesten een aantal bomen verwijderd worden. Echter, later wordt eenzelfde aantal bomen weer terug geplant.

Evenemententerrein zet Alphen op de kaart

Alphen aan den Rijn heeft inmiddels een behoorlijke reputatie opgebouwd met de organisatie van festivals en evenementen. Het geeft de stad aanzien en het trekt ook veel publiek van buitenaf aan. Het Zomerspektakel aan het Meer en de Alphense Jaarmarkt springen qua aantal bezoekers het meest in het oog. Maar in totaal vinden er jaarlijks nog eens tientallen evenementen plaats die bruisen dankzij muziek, eten, drinken en bijzondere thema’s.

De gemeente heeft een gebied naast de Zegerplas, ter hoogte van de t-steiger, aangewezen als vast evenemententerrein. Echter, de ondergrond was hiervoor eigenlijk niet geschikt. Deze was niet egaal, waardoor organisaties ingewikkelde en kostbare vloerconstructies moesten plaatsen. Dat is nu niet meer nodig. De Van der Werff Groep maakte de ondergrond gelijk en verstevigde die waardoor deze nu veel meer kwetsbaar is als er duizenden mensen overheen lopen of als er hevige neerslag valt.

Renovatie evenemententerrein Alphen aan den Rijn

Met het evenemententerrein is bovendien het pad geëffend voor meer festivals. Het terrein ligt op afstand van woonwijken waardoor geluidsoverlast minimaal is. Bovendien is er voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Dat de Van der Werff Groep deze opdracht is gegund, heeft alles te maken met de expertise van het bedrijf. Zelf is het Alphense bedrijf al jaren (hoofd)sponsor van tal van Alphense evenementen, waaronder het Zomerspektakel aan het Meer: een driedaags evenement dat bol staat van het vertier voor jong en oud. Stanley de Looze, mededirecteur van de Van der Werff Groep, is voorzitter van het bestuur van deze happening. Hij en zijn medebestuursleden stoppen jaarlijks honderden uren in de organisatie. Het is vrijwilligerswerk dat jaarlijks leidt tot een gebeuren waar iedereen binnen en buiten Alphen aan den Rijn nog lang over napraat.