GrondwerkNieuws
Je bent hier:

Van der Werff Groep legt kunstgrasveld AVV Alphen aan

De Van der Werff Groep wacht op vijf achtereenvolgende dagen waarop het weer droog en stabiel is en temperatuur niet kouder van 4 graden. Deze omstandigheden zijn nodig om een kunstgrasveld te plaatsen. Het betreft in dit geval een nieuw hoofdveld voor de Alphense voetbalvereniging AVV Alphen. De opdrachtgever is de gemeente Alphen aan den Rijn. Als de weersomstandigheden gunstig zijn, legt Van der Werff een kunstgrasveld in circa 4 weken aan.

Eind november 2018 begon Van der Werff Infra, een dochteronderneming van de Van der Werff Groep, met de voorbereidende werkzaamheden. Er lag een natuurgrasveld. Deze werd gefreesd en vervolgens ontgraven. Ook de grondlaag onder de grasmat werd verwijderd. Hierna werd de drainage hersteld en konden de fundatiewerkzaamheden aanvangen.

De fundatie onder een kunstgrasveld bestaat uit zand en granulite. Zand zorgt voor stabiliteit en granulite voor demping. Het kunstgras arriveert op rollen en wordt in delen aangebracht. Aan de zijkanten wordt het kunstgras verlijmd. Als de mat eenmaal ligt gaan er rubberkorrels overheen. Door het gewicht van deze korrels blijft de mat op zijn plek liggen.

Van der Werff levert het veld inclusief aanverwante werkzaamheden op. Naast straat- en asfaltwerk herstelt het Alphense bedrijf een aantal hekken en plaatst zij nieuwe ballenvangers, doelen en hoekvlaggen.

Lees meer over welke type sportvelden wij aanleggen en onze werkzaamheden en aanpak bij de aanleg van een kunstgras sportveld.