Heliox laadstations voor Arriva

Het is alweer een tijdje geleden dat de Van der Werff Groep is gestart met de bouw van elektrische laadstations voor Heliox, een snel groeiende Nederlandse onderneming die zich focust op oplaadsystemen voor elektrisch openbaar vervoer. Arriva is intussen een trouwe klant van Heliox.

De opdracht

Na ruim een jaar meedenken en voorbereiding hebben we de eerste locatie in Den Bosch (september 2016) gerealiseerd en opgeleverd. Vervolgens heeft de Van der Werff Groep inmiddels zeven andere opdrachten voor de bouw van laadstations en -punten uitgevoerd. Nog één in Limburg, één in Duitsland, Eindhoven en Den Bosch en ook drie op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland. Daarbij gaat het zowel om laadstations bij remises als snellaadpunten bij bushaltes, waar een stilstaande bus in één minuut voldoende energie voor 10 kilometer rijafstand kan laden. Hoe dat in zijn werk gaat, blijkt uit de onderstaande afbeelding.

Heliox laadstations voor Arriva

De werkzaamheden

Bij de bouw van de laadstations en -punten hebben we te maken met verschillende uitdagingen. Allereerst moeten we aparte transformatoren in samenspraak met nutsbedrijven plaatsen. Daarnaast moeten we rekening houden met de natuurelementen wind en water. We zorgen er dus voor dat de bus goed onder het laadportaal kan komen; met een stevige fundering en de juiste infratechniek. 

Over het project

De bouw zelf neemt door een goede voorbereiding relatief weinig tijd in beslag. Vanaf de aanvoer van het materiaal tot aan de oplevering hebben we een doorlooptijd van vijf tot zes dagen. In 2017 hebben we vijf locaties binnen zes weken opgeleverd. Doordat de overheid voor toekomstige concessies electrisch busvervoer voorschrijft, gaan we in de toekomst nog veel meer laadstations realiseren. Die passen namelijk naadloos bij onze activiteiten als duurzame bouwer met een scherp oog voor het milieu.

3 belangrijke kenmerken van het project 

• Installatie en plaatsen van transformatorbehuizing
• Coördinatie met nutsbedrijven, opdrachtgever en concessiehouder 
• Advies en realisatie locatie specifieke infrastructuur (aanpassingen)

Benieuwd naar onze werkwijze?

We gaan graag met jou in gesprek om onze gedegen aanpak toe te lichten. Vraag om een vrijblijvende offerte en we komen er direct op terug.

Dennis van der Werff

0172 - 469 511