Vloeistofdichte vloeren
Bij bodembedreigende activiteiten, zoals het bouwen van een tankstation of het aanleggen van een wasplaats, is het verplicht de bodem te beschermen tegen milieubelastende vloeistoffen. Dat kan met een vloeistofdichte vloer/voorziening die permanent schadelijke stoffen opvangt en tegenhoudt. Het aanleggen daarvan is één van de specialiteiten van de Van der Werff Groep. Wij bieden snel en vakkundig maatwerk en doen dat binnen onze werkmaatschappij EcoCare. Bovendien zijn wij gecertificeerd met:
- BRL SIKB 7700 (aanleg of herstel vloeistofdichte voorziening)
- Protocol 7701 (prefab betonnen elementen)
- Protocol 7702 (beton)
- Protocol 7704 (kunstharsgebonden beschermlaag)
- Protocol 7711 (voegafdichting)
Het aanleggen van een vloeistofdichte vloer is gebonden aan strenge wettelijke eisen. Een gecertificeerde en door het ministerie erkende aannemer moet zo’n vloer aanleggen. De Van der Werff Groep voldoet hier uiteraard aan. Omdat wij veel belang hechten aan naleving van de milieueisen en regelgeving, zitten wij in het college van deskundigen die de beoordelingsrichtlijnen samenstelt en zijn we vertegenwoordigd in het bestuur van het NIBV. Mede daardoor hebben wij altijd een goed overzicht van de laatste stand zaken, waarop wij met onze werkwijzen gemakkelijk kunnen inspelen.
Soorten vloeistofdichte vloeren
Een vloeistofdichte vloer kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Wij hebben ons gespecialiseerd in:
- Elementenvloeren.
- Vloeren bestaande uit ter plaatse gestort beton.
- Asfaltvloeren met een ingesloten vloeistofdichte laag.
- Vloeren met een coating of andersoortige beschermlaag.
Dit alles uiteraard inclusief, indien van toepassing, de gecertificeerde aanleg van een vloeistofdichte bedrijfsriolering inclusief olie-benzineafscheider.
Waar vroeger vooral de elementvloeren populair waren, plaatsen wij tegenwoordig vooral betonvloeren. Deze zijn onderhouds-, keurings- en prijstechnisch het meest interessant.
Ook op bestaande vloeren kunnen wij een coating aanbrengen, zodat de naden, scheuren en aansluitingen van apparatuur netjes worden afgedicht.
Certificaten, jaarlijkse inspectie en onderhoud
Voor de onder certificaat aangelegde vloeren geven wij een certificaat (bewijs van aanleg onder certificaat) af, dat zes jaar geldig is. Bestaande vloeren waarop wij herstel hebben uitgevoerd, moeten door een externe geaccrediteerde partij gekeurd worden.
Bij een vloeistofdichte vloer of voorziening hoort dat een bedrijf zorg moet dragen voor jaarlijkse inspectie en onderhoud hiervan. Wij nemen dit graag over van onze opdrachtgevers en stemmen in overleg de jaarlijkse controles en werkzaamheden af. Daardoor hebben onze opdrachtgevers er geen omkijken naar.
Nog meer toepassingen
Hoewel wij de meeste vloeistofdichte vloeren aanleggen bij tankstations, kunnen wij deze vloeren onder andere ook aanleggen bij:
- Milieudepots;
- Opslag van brandstoffen en chemische producten;
- Mestopslag in de veehouderij;
- Zoutloodsen;
- Afvalbrengstations;
- Wasstraten;
- Wasplaatsen;
- Schadeherstelbedrijven;
- Garages.
Graag gaan wij in gesprek over de mogelijkheden om een vloeistofdichte vloer aan te leggen. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.
Kosten aanleggen vloeistofdichte vloer
Wij leggen vloeistofdichte voorzieningen zo duurzaam mogelijk aan tegen de scherpst mogelijke prijs. Daarnaast is één van onze belangrijkste kwaliteiten dat wij van A tot Z actief meedenken en uitdagingen met oog voor de praktische uitvoerbaarheid benaderen. Verder zien wij het als onze natuurlijke verantwoordelijkheid om onze klanten en de omgeving waarin wij werken zoveel mogelijk te ontzorgen. Daarbij hoort ook dat wij grote aandacht schenken aan duurzaamheid.
Geen vloeistofdichte, maar vloeistofkerende vloer nodig?
Ook voor het aanleggen van een vloeistofkerende vloer of voorziening hebben wij de benodigde know-how in huis. Soms is een dergelijke vloer een betere optie dan een vloeistofdichte vloer. Het verschil tussen deze twee is dat een vloeistofkerende vloer de lekkage tijdelijk opvangt en tegenhoudt, waar een vloeistofdichte vloer dat permanent doet. De wet- en regelgeving bepaalt uiteindelijk wat noodzakelijk is. Na een gedegen inventarisatie kunnen wij adviseren welke mate van bodembescherming voor een bedrijf het beste aan de vraag voldoet.