DienstenGrondwerkMilieu
Je bent hier:

Betonvloer vervangen door supersnel drogende Rapid Set Master Beton

De Van der Werff Groep ontketent een revolutie in de bouwwereld door vloeistofdichte vloeren aan te bieden met sneldrogend beton. Niet langer hoeven ondernemers tot soms wel 4 weken te wachten voordat de betonvloer belast mag worden. Met Rapid Set Master Beton heeft de gestorte vloer al na 1,5 uur een druksterkte van 35kN en kan de vloer na 3 uur volledig belast worden. Dus geen stagnatie van werkzaamheden en nodeloos omzetverlies. De vloer is vloeistofdicht en gecertificeerd conform BRL SIKB 7700.

Onze werkzaamheden

De Van der Werff Groep verwijdert de oude betonvloer en graaft de vloer vervolgens uit. Daarna wordt het grondwerk uitgevoerd en kunnen fundering en bekisting worden aangebracht. Als de wapening gereed is, wordt het snelbeton gestort. De nieuwe vloer van Rapid Set Master Beton wordt gekit en voorzien van bezemstreek.

Onze aanpak

De grootste uitdaging bij het storten van sneldrogend beton is de logistiek. Er moet rekening worden gehouden met de uiterst korte uithardingstijd. Transport van een vaste betoncentrale naar de bouwplaats is geen optie omdat Rapid Set Master Beton bij aankomst dan al is uitgehard. Daarom maakt de Van der Werff Groep gebruik van een mobiele betoncentrale, die is ontwikkeld door Mix Master International, de vaste partner van de Van der Werff Groep als het gaat om Rapid Set Master Beton. Het snelbeton wordt op de bouwplaats aangemaakt en direct verwerkt.

MasterBeton Rapid Vloeistofdichte vloer

Kosten van het vervangen van betonvloeren met sneldrogend beton

De kosten voor sneldrogend beton zijn vanzelfsprekend afhankelijk van de omvang van het werk. De initiële kosten liggen beduidend hoger dan bij de toepassing van traditioneel beton. De tijdwinst die dankzij snelbeton wordt geboekt, maken die hogere kosten echter ruimschoots goed. De continuïteit van bedrijfsprocessen is nauwelijks in het geding, waardoor mogelijk omzetverlies wordt geminimaliseerd.