GrondwaterbeheersingGrondwerkMilieutechniekNieuwsWaterbouw
Je bent hier:

Van der Werff Infra knapt stranden Zegerplas op

Van der Werff Infra, onderdeel van de Van der Werff Groep, heeft de stranden bij de Zegerplas opgeknapt. Deze opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn werd half april afgerond. Precies op tijd, want tijdens de zomerse dagen van eind april kon iedereen genieten van een nog beter en nog mooier gefaciliteerd dagstrand aan de Zegerplas.

In 2018 is er onderzoek gedaan naar de bodemkwaliteit van de zwemvijvers aan weerszijden van het horecaetablissement Wet ’n Wild. Uit het onderzoek kwam weliswaar geen directe vervuiling naar voren, maar de bovenlaag van het zand was in de loop der jaren behoorlijk met slib vermengd .

De Van der Werff Groep verkreeg de opdracht om de waterbodem op te schonen en uit te diepen naar de gewenste diepte. “Er stond een diepteaanduiding van 1.50 meter, maar dat was inmiddels dichtgeslibd tot 80 centimeter”, vertelt Stanley de Looze, directeur bij de Van der Werff Groep.

De eerste stap was het afsluiten van de verbinding met het meer. Daarna werden de zwemvijvers drooggezet en de vervuilde bovenlagen ontgraven. Uiteindelijk is er een nieuwe laag schoon zand ingegaan.

Op de waterlijn heeft Van der Werff Infra over een breedte een grotere diepte opgeschoond, omdat kinderen daar graag spelen en in het zand kastelen bouwen. “We hebben daar een diepte van 50 centimeter opgeschoond, zodat kinderen wat dieper kunnen graven.”

Daarnaast zijn de stranden uitgebreid, met name aan de linkerkant van Wet ’n Wild. Een grote strook struiken en bosschages is gerooid, maar de bomen zijn blijven staan. Buiten dat daar nu de fitnesstoestellen van het freerunpark staan, is er een mooie ligweide als gras ingezaaid. Ook de bestaande ligweides zijn opnieuw ingezaaid.

Deze opdracht paste in het plaatje om de oeverstrook tussen het evenemententerrein, dat door Van der Werff Infra is aangelegd, en de begraafplaats te upgraden. Ook de lijn richting Wet ’n Wild is prachtig opgeknapt. De grasvelden zijn opnieuw ingezaaid en de vijverpartijen werden weer vol met water gezet. Voor de start van het zomerseizoen was de opdracht naar volle tevredenheid afgerond.