GrondwerkMilieutechniekNieuwsWegenbouw
Je bent hier:

Van der Werff Groep bouwt 13 laadstations in enkele maanden tijd

In opdracht van Fastned bouwt de Van der Werff Groep laadstations langs de snelweg. Tot nu toe zijn er 75 opgeleverd en het is de verwachting dat dit aantal er aan het einde van 2019 100 zijn . Tot en met de zomer komen er in elk geval 13 bij. Uiteindelijk wil Fastned in Nederland 200  laadstations hebben.

Verantwoordelijk voor het plaatsen van deze laadstations is dochteronderneming EcoCare Milieutechniek. Richard van Goozen werkt daar als hoofduitvoerder. Hij vertelt: “We gaan begin maart met de eerste drie laadstations van start. Hierna wordt elke week een laadstation opgeleverd. Gedurende het werk zijn wij dus constant met drie laadstations bezig. Dat vereist een nauwkeurige coördinatie, want het werk mag niet stagneren.”

De bouw van een laadstation begint met grondwerk. Als de grond is ontgraven, worden de bekabeling en de mantelbuizen ten behoeve van de technische infra geplaatst. Daaroverheen komt een puinlaag. Als hierna de luifelpoeren zijn geplaatst, zijn er twee weken verstreken. In de derde week gaat de luifelbouwer aan de slag en wordt ook het installatiewerk gedaan voor de zonnepalen en de elektrische toepassingen. Tot slot gaan de stratenmakers aan de slag en is het werk voltooid.

Fastned is momenteel ook druk met het plaatsen van laadstations in Duitsland en Engeland. De Van der Werff Groep is ook betrokken bij de realisatie van de laadstations in België.

Lees meer over onze werkwijze bij het plaatsen van elektrische laadstations.