GrondwerkMilieutechniekNieuwsWegenbouw
Je bent hier:

Green Planet en de Van der Werff Groep realiseren duurzaam transport

In opdracht van Green Planet Real Estate gaat de Van der Werff Groep in de plaats Pesse een energiestation realiseren die vrachtwagens en personenauto’s supersnel laadt. Met laders van 350 kilowatt en een permanente aanvoer van energie met behulp van waterstof en andere duurzame bronnen zoals wind en zon is GREENFLEX, zoals het project heet, op voorhand revolutionair te noemen.

EcoCare Milieutechniek is de ervaren bouwteampartner

Mede dankzij een subsidie van 2 miljoen euro, verstrekt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat Demonstratie KlimaatTechnologieën en -Innovaties in transport, zijn de voorbereidingen van de bouw in volle gang. Namens de Van der Werff Groep is EcoCare Milieutechniek de bouwteamleider. Eind 2020 kunnen de eerste wagens hun accu laden. De overcapaciteit aan opgeslagen energie wordt benut om de plaats Pesse van stroom te voorzien. Naast het laden van accu’s en het kunnen tanken van waterstof zijn bij GREENFLEX ook biobrandstoffen verkrijgbaar.

Ontwikkeling van duurzame vrachtwagens

Het project GREENFLEX is een unieke proeftuin voor duurzaam transport en zal tevens leiden tot de ontwikkeling van duurzame vrachtwagens. Verder verzamelt de proeftuin kennis over het gebruik, het milieu en de kosten van deze ultieme vorm van duurzame logistiek. Bij de ontwikkeling zijn toonaangevende partijen als TU Delft, Shell, Campina en MAN betrokken.

EcoCare Milieutechniek gebruikt duurzame bouwmaterialen

Onder leiding van EcoCare Milieutechniek worden zo veel als mogelijk duurzame materialen gebruikt bij de bouw. Uiteindelijk moet GREENFLEX in 2025 leiden tot een emissiereductie van maar liefst 150.000 ton CO2.